Voorstellen

Het is niet één van de gemakkelijkste stappen die je in je leven zet; de keuze voor psychotherapie. Misschien heb je het eerst alleen proberen op te lossen of met behulp van familie en vrienden. Maar dan merk je dat je tegen grenzen oploopt. En dan ga je op zoek naar iemand die jou kan helpen. Therapie? En wat voor therapie dan?

Suzanne Stok
Mijn specialisatie is dat ik verschillende soorten therapieën beheers. En dat is ook gelijk mijn visie. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere vorm van begeleiding nodig. Daarnaast heb ik affiniteit met het behandelen van de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (de complexere vorm van posttraumatische stressstoornis).

Studie en opleidingen
Mijn leven stond altijd in het teken van mensen en sport. Dit was ook de reden dat ik eerst gestudeerd heb aan de academie voor Fysiotherapie in Rotterdam. Ik wilde meer en ben psychologie gaan studeren aan de universiteit Leiden.
Vervolgens heb ik de opleiding tot cognitief gedragspsycholoog afgerond. Gelijktijdig aan dit traject heb ik de 4-jarige opleiding tot Psychotherapeut gevolgd aan het RINO in Utrecht. Aansluitend heb ik nog aanvullende supervisies en cursussen (oa EMDR, diagnostiek, schematherapie, relatietherapie, MBT, AFT) gevolgd.

Werk
In de fysiotherapie ben ik werkzaam geweest binnen een gezondheidscentrum. Mijn eerste baan als psycholoog was bij een zakelijke zorginstelling. De behandelingen waren voornamelijk gericht op arbeidsgerelateerde problematiek zoals perfectionisme, sociale angst of burn-out. Vervolgens heb ik gekozen voor een grote zorgaanbieder en heb ik veel ervaringen opgedaan met persoonlijkheidsproblematiek, trauma, angst, depressies, burn-out en relatietherapie.

Supervisies, leertherapie en intervisies maken een onderdeel uit van mijn werk. Escutar is voor mij een samenvoeging van alle studies en werkervaringen die ik heb opgedaan. Het is voor mij een passende vervolg om alles samen te voegen en in te zetten voor psychotherapeutische interventies.

In het Brouwershuijs werk ik nauw samen met Saliha el Bouhaddani en Marina Marinkovic en Frederike Dekkers