Voorstellen

Het is niet één van de gemakkelijkste stappen die je in je leven zet; de keuze voor psychotherapie. Misschien heb je het eerst alleen proberen op te lossen of met behulp van familie en vrienden. Maar dan merk je dat je tegen grenzen aanloopt. En dan ga je op zoek naar iemand die jou kan helpen. Therapie? En wat voor therapie dan?

Suzanne Stok

Opleidingen, cursussen, supervisie, intervisie, artikelen, boeken en eigen ervaringen met cliënten hebben mij verschillende kanten laten zien van het ontstaan en voortbestaan van psychische klachten en problemen. Omdat iedereen uniek is met een eigen unieke levensgeschiedenis kan psychotherapie een complex proces zijn. En dit is ook gelijk mijn visie: iedereen is anders en iedereen heeft een andere vorm van begeleiding nodig. 

Studie en opleidingen
Mijn leven stond altijd in het teken van mensen en sport. Dit was ook de reden dat ik eerst gestudeerd heb aan de academie voor Fysiotherapie in Rotterdam. Ik wilde meer en ben psychologie gaan studeren aan de universiteit Leiden met de afstudeerrichting Arbeid & Gezondheid. Later heb ik dit aangevuld met klinische vakken om te voldoen aan de eisen van de opleiding tot psychotherapeut.
Vervolgens heb ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut (VGCt) afgerond. Gelijktijdig aan dit traject heb ik de 4-jarige opleiding tot Psychotherapeut gevolgd aan het RINO in Utrecht. Na de afronding van de opleiding tot Psychotherapeut hebben ik verschillende aanvullende cursussen gevolgd zoals EMDR, diagnostiek, schematherapie, relatietherapie, MBT, AFT en complex trauma gerelateerde cursussen.

Werk
In de fysiotherapie ben ik werkzaam geweest binnen een gezondheidscentrum. Mijn eerste baan als psycholoog was bij een zakelijke zorginstelling. De behandelingen waren voornamelijk gericht op perfectionisme, sociale angst of burn-out. Vervolgens heb ik gekozen voor een grote zorgaanbieder in Rotterdam. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met persoonlijkheidsproblematiek, trauma, angst, depressies, burn-out, groepstherapie en relatietherapie. Daarnaast heb ik altijd affiniteit gehad met het behandelen van complex trauma. 

Supervisies, leertherapie en intervisies maken een onderdeel uit van mijn werk. Escutar is voor mij een samenvoeging van alle studies en werkervaringen die ik heb opgedaan. Het was voor mij een passende vervolg om alles samen te voegen en in te zetten voor psychotherapeutische interventies. 

In het Brouwershuijs werk ik nauw samen met Saliha el Bouhaddani en Marina Marinkovic en Frederike Dekkers en Daniëlle Flint.