Supervisie en leertherapie

Voor Psychiater i.o/ Psychotherapeut i.o/ Klinisch psycholoog i.o/ GZ- psycholoog i.o./ Verpleegkundig specialist i.o/ CGT i.o.

Leertherapie vormt een belangrijk onderdeel in je opleiding tot behandelaar. Het doel van leertherapie is dat er een proces van bewustwording op gang komt en dat je het inzicht in jezelf vergroot. Daarnaast speelt er dat je zelf ook een belangrijk ’therapiemiddel’ bent in het contact met de cliënten. Hiervoor is het dus van belang dat je jouw eigen reacties op (problemen van) anderen leert erkennen en herkennen. Door leertherapie bevorder je het inzicht in je eigen functioneren als persoon en als behandelaar. Het is een proces van bewustwording dat op gang komt zodat je het inzicht in jezelf vergroot.

Eerst plannen we een kennismakingsgesprek in. We kunnen dan onder andere bespreken welke verwachtingen je hebt ten aanzien van de leertherapie.

Supervisie is persoonlijke begeleiding, individueel of in groepsverband, met als doel het ontwikkelen van je professioneel functioneren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van analyseren, evalueren en reflecteren op je professioneel functioneren. De supervisie die ik geef is vanuit een psychodynamisch kader. Mijn expertise ligt voornamelijk op het gebied van complex trauma en/of persoonlijkheidsproblematiek en op stagnerende behandelingen waarbij het niet lukt om de afweer te doorbreken.

Eerst plannen we een kennismakingsgesprek in. We bespreken dan onder andere welke verwachtingen je hebt ten aanzien van de supervisie.

Als je vastloopt in behandelingen en niet in opleiding bent, ben je natuurlijk ook van harte welkom om je aan te melden voor supervisie.

Escutar is aangesloten bij Crkbo waardoor supervisie en leertherapie vrijgesteld is van BTW.